/>
Un proiect european de cercetare medicală denumit FLORA a reuşit să producă roşii modificate genetic pentru a fi bogate în anumite tipuri de antioxidanţi. Aceste roşii au fost adăugate în meniul unor şoareci predispuşi la cancer, reuşind să prelungească durata vieţii acestora. Rezultatele sunt foarte promiţătoare pentru dezvolatarea unor tratamente pentru cancer la oameni. Ca o curiozitate, roşiile nu mai sunt ... roşii, ci violete. Cercetarea a fost publicată în numărul din 26 octombrie 2008 al revistei Nature Biotechnology.


Aşa arată roşia violetă bogată în antioxidanţi care a fost creată în cadrul proiectul de cercetare FLORA. Credit fotografie: Centrul de cercetare John Innes din Norwich, Marea Britanie.

Antioxidanţii de care este vorba mai precis sunt antocianide, care aparţin clasei flavonidelor. Aceste substanţe sunt foarte utile în prevenirea bolilor de inimă şi anumitor tipuri de cancer, însă sunt deficitare în meniul societăţilor vestice. Aceste substanţe apar însă în anumite fructe de pădure precum murele sau zmeura. Proiectul european de cercetare FLORA şi-a propus să găsească noi metode prin care consumul acestor oxidanţi să crească pentru omul obişnuit. Producerea de roşii bogate în această substanţă pare un pas firesc, de vreme ce roşiile sunt unele din cele mai consumate legume

Ştire scrisă pentru www.StiintaAzi.ro de Adrian Buzatu. Puteţi citi mai multe ... Citeşte »

Views: 462 | Added by: rruslaan | Date: 30.10.2008

O echipa de studenti de la Universitatea Rice (SUA) a creat, folosind ingineria genetica, bio-berea cu efect anti-cancer, care va fi prezentata, in noiembrie, la cea mai mare competitie internationala de biologie sintetica, potrivit site-ului instituţiei. Bio-berea contine reservatrol, o chimicala care reduce riscul de cancer si de boli cardiovasculare. Echipa de studenti a creat un tip de drojdie modificata genetic, care fermenteaza berea si, in acelasi timp, produce reservatrol. Reservatrolul este un compus natural care se gaseste in diferite plante, printre care strugurii si arahidele. Numeroase studii au dovedit ca acesta are efecte anti-inflamatorii si anti-cancer si ca aduce beneficii cardiovasculare.



"Berea sanatoasa"

De altfel, studii recente au aratat ca bautorii de bere sunt mai protejati de cancer decat persoanele care nu consuma aceasta bautura alcoolica. Cercetatorii de la Universitatea din Oregon sustin ca un compus chimic localizat in hameiul folosit in bere este capabil sa impiedice diferite forme de cancer. Expertii au realizat un studiu privind proprietatile anti-cancerigene ale unui compus flavonoid numit xanthohumol. Xanthohumolul a fost identificat in 1913, cand a fost izolat ca o substanta de culoare galbena ce se gaseste in hamei. Incepand cu 1950, cercetatorii au inceput studierea compusului la nivel molecular, dar in ultimele cateva zeci de ani, sing ... Citeşte »

Views: 441 | Added by: rruslaan | Date: 30.10.2008

Link-uri utile


Site-ul oficial al USMF "Nicolae Testemitanu"


Asociatia studentilor si Rezidentilor in Medicina

 Manuale gratuite on-line

PubMed

Reviste gratuite on-line


Genecards


Gene expression in tooth


Dictionar

Search site

Calendar
«  Octombrie 2008  »
DuLuMaMeJoViSb
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Statistics

Persoane on-line: 1
Oaspeţi: 1
Utilizatori: 0

Countries
free counters
Free counters

Copyright IgC © 2024