Un proiect european de cercetare medicală denumit FLORA a reuşit să producă roşii modificate genetic pentru a fi bogate în anumite tipuri de antioxidanţi. Aceste roşii au fost adăugate în meniul unor şoareci predispuşi la cancer, reuşind să prelungească durata vieţii acestora. Rezultatele sunt foarte promiţătoare pentru dezvolatarea unor tratamente pentru cancer la oameni. Ca o curiozitate, roşiile nu mai sunt ... roşii, ci violete. Cercetarea a fost publicată în numărul din 26 octombrie 2008 al revistei Nature Biotechnology. Aşa arată roşia violetă bogată în antioxidanţi care a fost creată în cadrul proiectul de cercetare FLORA. Credit fotografie: Centrul de cercetare John Innes din Norwich, Marea Britanie. Antioxidanţii de care este vorba mai precis sunt antocianide, care aparţin clasei flavonidelor. Aceste substanţe sunt foarte utile în prevenirea bolilor de inimă şi anumitor tipuri de cancer, însă sunt deficitare în meniul societăţilor vestice. Aceste substanţe apar însă în anumite fructe de pădure precum murele sau zmeura. Proiectul european de cercetare FLORA şi-a propus să găsească noi metode prin care consumul acestor oxidanţi să crească pentru omul obişnuit. Producerea de roşii bogate în această substanţă pare un pas firesc, de vreme ce roşiile sunt unele din cele mai consumate legume Ştire scrisă pentru www.StiintaAzi.ro de Adrian Buzatu. Puteţi citi mai multe detalii despre aceste roşii violete bogate în antooxidanţi la Physorg. Articolul a fost preluat şi de ediţia online a Evenimentului Zilei. |